Beljakovinska pita

 IMG 4271

 Sestavine:  

- 4 jabolka
- 3 jušne žlice skute
-  3 jušne žlice beljakovinskega namaza iz indijskih oreščkov >> IZBERI TUKAJ 
- 300g bele moke (lahko tudi brezglutenske moke)
- 150g masla
- 4 žlice hladne vode
- 1  jajce
- 3 jušne žlice medu
- cimet

Priprava:
Testo: 
Najprej naredimo krhko testo za pito. Moko, maslo, jajce, 3 jušne žlice medu, 4 žlice vode zmešamo in zgnetemo, da dobimo testo. Za 2 uri ga postavimo v hladilnik. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač namažemo z maslom. Testo razvaljamo in ga obložimo na pekač. Na koncu ga napikamo še z vilicami. Nekaj testa si pustimo, da okrasimo pito. 
Masa:
Jabolka olupimo in naribamo. Namaz iz indijskih oreščkov >> (IZBERI TUKAJ) stopimo v mikrovalovni, da postane tekoč. Skupaj s skuto, cimetom zmešamo in naložimo na testo. Okrasimo pito in pečemo 15-20 minut. 

Jabolka so prava zakladnica zdravja. Privoščite si ga vsak dan. Znižujejo nivo slabega holesterola, preprečujejo nastanek diabetesa, ščitijo pred rakom in poskrbijo za zdrave zobe in dlesni. Star pregovor pravi: ''Eno jabolko na dan, odžene zdravnika stran!''
Dober tek ;)

 

 

 

Najbolj brano

Arhiv

  • 1

Mnenja vadečih