Pehtranove rezine s skuto


SESTAVINE:

Za biskvit:

- 2 domači jajci
- 3 žlice rjavega trsnega sladkorja
- 1,5 dcl mleka
- 1 žlico olivnega domačega olja
- 200g polnozrnate moke
- 1 pecilni prašek

Za nadev:

- 300g MU navadne skute
- 2 domači jajci
- 5 vejic svežega domačega pehtrana
- 1 vanili sladkor
- skodelica pšeničnega zdroba
- 1 žlica sladkorja v prahu

PRIPRAVA:

Pečico priklopimo na 180 °C (ventilacijska pečica).

Jajci, sladkor, olje in mleko s pomočjo ročnega mešalnika zmiksamo. Moki dodamo pecilni prašek in moko s pecilnim praškom počasi in postopoma dodajamo ostali zmesi. Zmiksamo v gladko testo brez grudic.
Nato polovico testa vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Damo v pečico, ki se je sedaj že ogrela in pečemo 10 minut.
Medtem, ko se spodnji del testa peče, pripravimo pehtranov nadev s skuto; skuto, pehtran, jajca, pšenični zdrob in vaniljev sladkor zmiksamo v enotno zmes.
Po 10 minutah vzamemo pekač iz pečice. Čez spodnji del testa nadevamo pehtranov nadev s skuto in čez prelijemo še preostalo polovico testa. Vrnemo v pečico in pečemo še 30 minut. Toliko, da je testo zlato rumeno zapečeno.
Ohlajene (ali še malo mlačne) pehtranove rezine s skuto narežemo na poljubno široke rezine in postrežemo.

Želimo vam prijetno sladkanje!

 

Najbolj brano

Arhiv

  • 1

Mnenja vadečih